Lees verder
Ik hoor het je al denken ‘weer zo’n food blog, zijn die er niet al genoeg?’. Ongetwijfeld. ‘Maar waarom zou je er dan nog een beginnen?’... Nou, omdat ik het leuk vind!
Nikki Willemse

In september ben ik begonnen aan de opleiding Voeding en Diëtetiek aan de Haagse Hogeschool. De mensen die mij wat beter kennen, weten dat het vinden van een studie niet bepaald makkelijk was. Twee studies en bijna vijf jaar later kan ik nu gelukkig zeggen dat ik een studie heb gevonden die echt bij mij past. ‘Het duurt even maar dan heb je ook wat’ zullen we maar zeggen. Ik heb uiteindelijk voor deze studie gekozen omdat sporten (en dan vooral krachttraining) en voeding twee hobby’s van mij waren. Vorig jaar ben ik begonnen met werken bij Sportcity. Hier begeleid ik mensen op het gebied van sport. Uiteindelijk was het voor mij dan ook een logische keuze om deze opleiding te gaan volgen.

Onduidelijkheid

Wat ik tijdens mijn werk en in mijn nabije omgeving merk is dat er veel onduidelijkheid is over voeding. Wat is nou echt gezond? Wat is niet gezond? Hoe val je af? Zijn koolhydraten / vetten slecht voor je? Ik ben van mening dat deze onduidelijkheid niet komt door een gebrek aan informatie, maar juist door een teveel aan informatie. Er wordt zo veel tegenstrijdige informatie gedeeld over voeding. Volgens de een zijn koolhydraten de duivel en volgens de ander horen ze in een gezond voedingspatroon. Het ene artikel zegt dat je af en toe wel mag snacken terwijl weer een ander artikel snacken afraadt. Daar komt ook nog eens bij dat er veel informatie online komt die niet klopt. Er is dus niet alleen te veel informatie, nee, er is ook nog eens heel veel informatie die niet klopt. Logisch eigenlijk dat er zo veel onduidelijkheid is over gezonde voeding.

Mijn blog!

Via mijn blog deel ik informatie over voeding die ik tijdens mijn opleiding leer. Ik ben hier in eerste instantie mee begonnen omdat ik het leuk vind om met voeding bezig te zijn. Maar daarnaast vind ik het ook belangrijk dat mensen zich bewust worden van wat gezonde voeding eigenlijk is. Wat ik namelijk merk is dat veel mensen, inclusief ikzelf, tot voor kort vaak op zoek zijn naar een wondermiddel / snelle manier om hun doelen zo snel mogelijk te behalen. De maaltijd shakes, dieetpillen, detox thee en onrealistische dieet plannen vliegen je om de oren. Met vaak veelbelovende teksten als ‘verlies nu 5 kg in slechts 2 weken’ of ‘verlies nu blijvend vet zonder moeite te doen’. Wat men helaas vergeet, is dat dit op de lange termijn geen effect heeft. Het enige gewicht dat je hiermee verliest, is het gewicht van je portemonnee. Door middel van mijn blog wil ik mensen informeren over wat nou echt gezonde voeding is in de hoop handvatten te kunnen geven om zelf gezonde keuzes te maken.

Wanneer ik klaar ben met mijn opleiding ga ik mensen begeleiden op het gebied van voeding, sport en mindset. Voor het sportgedeelte wil ik de cursus ‘Bayesian Bodybuilding’ gaan volgen zodat ik ook hier voldoende kennis van heb. Wat betreft mindset heb ik nog geen concrete plannen. Wel ben ik momenteel veel boeken aan het lezen op dit gebied. Uiteindelijk ga ik mijn blog ook uitbreiden met artikelen over mindset en sport. Dit ga ik echter pas doen wanneer ik ook over deze onderwerpen voldoende kennis verzameld heb.

Ik hoop dat jullie met plezier mijn blog lezen en bij vragen, stuur mij gerust een berichtje!

Liefs, Nikki