Blogs

  • 04:34
  • 0
  • 0

dr. ir. Hinke Kruizenga

De zes rollen van de voedingsassistent

18 / 07 / 2017

De voedingsassistent heeft een sleutelrol in de hulp en uitleg aan de patiënt, maar ook in…


Artikelen

Bekijk alles
Liesbeth Velema 2
06:41

”Langzaam draaien aan het aanbod”

Hoe kun je mensen bewegen tot een gezonde leefstijl? In dat onderwerp verdiept Liesbeth Velema zich…

Wendy van Koningsbruggen

Liesbeth Velema 6
04:02

Nudging in bedrijfsrestaurants

Steeds meer bedrijven en cateraars proberen de bezoekers van bedrijfsrestaurants te stimuleren tot het maken van…

dr. Liesbeth Velema

Maaltijdbelevings-concept | urologie-gyn. | TweeSteden | ETZ 201
03:02

ETZ zet eten in voor sneller herstel

Eten, bewegen én medicijnen. Samen zorgen ze er voor dat patiënten sneller herstellen. Om dat te…

Wim Pleunis

ntvd_jelleferwerda_091118-045-edit
08:38

‘Smaak à la carte met het smaakpaspoort’

Als eten niet lekker smaakt, wordt het niet gegeten. Met smaaksturing en een individueel smaakpaspoort is…

Wendy van Koningsbruggen

Blik op de sporttuin en de kamers met balkon van het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie
03:21

De voedingsassistent in het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

In het recentelijk geopende Prinses Máxima Centrum speelt voeding een belangrijke ondersteunende rol in de behandeling…

Annelise van Kessel, Margit Meijer

20140912_Hutten_Bernhoven-7071
03:52

Ondervoeding in het ziekenhuis: een complexe strijd

Wat is het effect van een nieuw voedingsconcept op de energie- en eiwitinname van patiënten in…

Inge de Groot, Ingrid Gisbertz Msc



Wetenschap

Tussendoortje vermindert eiwit- en energietekort hemodialysepatiënten

10/02/2015

Nieuws

effort
03:31

De EFFORT studie

Vorige week publiceerde the Lancet de resultaten van de EFFORT studie uit Zwitserland.(1) EFFORT staat voor…

dr. ir. Hinke Kruizenga, ir. Carliene van Dronkelaar, ir. Juul Verstappen, dr.ir. Michael Tieland, prof. dr. ir. Peter Weijs

Vers Aan Tafel Kok 3
01:02

Vers aan Tafel, lekker en sociaal

Goede smaak, persoonlijke aandacht en gemak … wie wil dat nou niet als het om z’n…


Boeken

Dorian Dijxhoorn rood
01:35

Het Food for Care maaltijdconcept onderzocht

Arts-onderzoeker Dorian Dijxhoorn onderzocht in het Radboudumc in Nijmegen de effectiviteit van het voedingsconcept Food for…

dr. Dorian Dijxhoorn

Janne Beelen
01:09

Cater with care

Janne Beelen onderzocht in het het Cater with Careproject de impact van eiwitverrijkte voedingsmiddelen op de…

dr.ir. Janne Beelen