Blogs

  • 02:12
  • 0

Veerle Huysmans

Terug naar de eenvoud

31 / 01 / 2020

Veerle Huysmans, collega-diëtist, docent en redacteur bij de Vlaamse Beroepsvereniging van Diëtisten Tijdschrift voor Voeding &…


Artikelen

ntvd_hildejans_110919-017-edit_drukwerk
07:25

“Waarom doe je nou niet gewoon wat ik zeg?”

De titel van het boek van psycholoog en coach Hilde Jans – tevens de kop boven…

Wendy van Koningsbruggen

shutterstock_1047452836
10:17

Smaak, reuk en chemotherapie

Hoe werken de zintuigen smaak en reuk? En wat is er bekend over smaak- en reukveranderingen…

dr. Irene IJpma

1701_oidp_slimme-vork_schema-medium-1024x753
03:36

Een ‘slimme vork’ om langzamer te eten

De snelheid waarmee we eten, speelt een belangrijke rol in ons eetgedrag. Leidt een vork die…

dr. Roel Hermans, Janine Juliana, dr. Sander Hermsen

ntvd_ingridsteenhuis_120117-020_inhoud-1024x624
09:24

Na de ‘honeymoon’ begint het werk voor de diëtist

Gedragsverandering is een van de moeilijkste aspecten van ons vak. Professor Ingrid Steenhuis is expert op…

Wendy van Koningsbruggen

NTVD-2016-3-kinderdieetcreatie
07:26

Aansluiten bij de belevingswereld van het kind

Onder de naam Kinder(di)eetcreatie ontwikkelen vier diëtisten en een vormgever creatief spel- en behandelmateriaal over voeding…

ir. Caroelien Schuurman



Nieuws

meetweet-invullijst-zonder-vocht header
01:34

Valide en eenvoudige innameregistratie

Gisteren publiceerde het tijdschrift Nutrition in Clinical Practice de resultaten van de validatiestudie van de innameregistratiemethode…

dr. ir. Hinke Kruizenga


Boeken

Cover_Velema
01:57

Succesvol verleiden op de werkvloer

Liesbeth Velema onderzocht in opdracht van de branchevereniging van cateraars of, en hoe, mensen te ‘nudgen’…

dr. Liesbeth Velema

Cover met badge_Eet als een expert - Party Time
01:10

Party Time!

 Dát klinkt goed...! En bij I’m a Foodie, dat vijf jaar bestaat, weten hoe ze een…
Maartje Poelman
01:13

SMARTsize onderzocht

Grote porties leiden tot een verhoogde energie-inname en worden gezien als een belangrijke factor in het…