Logo NTVD Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek
    • Home
    • Kijk & Lees
      • Artikelen
      • Nieuws
      • Wetenschap
      • Blog
      • Dossiers
      • Topics
      • Kiosk
      • Proefschriften
      • Boeken
      • Richtlijnen
    • COVID-19
    • NVD Academy
    • Partners
      • Netwerken van de NVD
      • Opleidingen Voeding & Dietetiek
      • Kenniscentra en platforms
      • Paramedische beroepsverenigingen
      • Universiteiten en academische ziekenhuizen
      • Zorginstellingen
      • Diëtetiek kaart
    • Marktplein
      • Leveranciers
    • Over
      • Over het NTVD
      • Auteursrichtlijnen
      • Redactieraad
      • Wetenschappelijke adviesraad
      • Auteurs
      • NTVD voor studenten
      • Adverteren
      • Abonneren
      • Contact

      Topics


      • Meest gebruikt
      • Meest bekeken
      • A
      • B
      • C
      • D
      • E
      • F
      • G
      • H
      • I
      • J
      • K
      • L
      • M
      • N
      • O
      • P
      • R
      • S
      • T
      • V
      • W
      • Z
      • #

      Meest gebruikt

      • Ondervoeding
      • Overgewicht
      • Obesitas
      • Leefstijl
      • Leefstijlverandering
      • Samenwerken
      • Oncologie
      • COVID-19
      • Ouderen
      • Nutritional Assessment
      • Richtlijnen
      • Diabetes Mellitus

      Meest bekeken

      • Ondervoeding
      • Richtlijnen
      • Eiwit
      • Overgewicht
      • Ouderen
      • Obesitas
      • Sarcopenie
      • Oncologie
      • Leefstijl
      • Jubileum
      • Sportvoeding
      • Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)

      A

      • Absorptie
      • Actometer
      • ADHD
      • Alcohol
      • Allergie
      • Ambiance
      • Anabole resistentie
      • Anorexia Nervosa
      • Antropometrie
      • Artsenwijzer Diëtetiek
      • Autisme

      B

      • Bariatrie
      • Beroepscode
      • Beweegkuur
      • Beweging
      • BIA
      • BIVA
      • Blog
      • BMI
      • Bomcalorimetrie
      • Borstvoeding
      • Brandwonden

      C

      • Cachexie
      • Calcium
      • Calorimetrie
      • CF
      • Chemotherapie
      • Chirurgie
      • Cholesterol
      • Coeliakie
      • Cool
      • COPD
      • COVID-19
      • CT-scan
      • CVRM

      D

      • Darmfalen
      • Darmflora
      • Dementie
      • Depressie
      • Diabetes Mellitus
      • Diabetes Gravidarum
      • Dialyse
      • Diarree
      • Dieetpreparaten
      • Duurzaamheid
      • Dwarslaesie
      • Dysfagie

      E

      • E-health
      • Echografie
      • Eerstelijnsdiëtisten
      • Eetgedrag
      • Eetlust
      • Eetstoornissen
      • EFAD
      • Effectiviteit diëtetiek
      • Eiwit
      • Eiwitbehoefte
      • Energiebehoefte
      • Energiebeperkte voeding
      • Energieverbruik
      • ERAS
      • Ergotherapie
      • Ernstige Meervoudige Beperkingen (EMB)
      • Etikettering

      F

      • Fasehoek
      • FODMAP
      • Foliumzuur
      • Fosfaat
      • Frailty
      • Fructose intolerantie
      • Fysiek functioneren
      • Fysiotherapie

      G

      • Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
      • Geur
      • Glycemische index
      • Goedkoop Gezonde Voeding
      • Groei
      • Groepseducatie

      H

      • Handknijpkracht
      • Hart & Vaatziekten
      • Herstel
      • HIV / AIDS
      • Huidplooien
      • Huntington
      • Hyperemesis Gravidarum
      • Hyperfagie
      • Hypertensie
      • Hypoalbuminemie

      I

      • ICF
      • Inflammatie
      • Innovatie
      • Insecten
      • Insulineresistentie
      • Intensive Care
      • Intolerantie

      J

      • Jodium
      • JOGG
      • Jongeren
      • Journal club
      • Jubileum

      K

      • Kalium
      • Kauwproblemen
      • Kennisagenda Dietetiek
      • Ketogeen Dieet Therapie
      • Kinderen
      • Klinische blik
      • Koolhydraatbeperkte voeding
      • Koolhydraten
      • Kosteneffectiviteit
      • Kritisch redeneren
      • Kwaliteitsmonitoring
      • Kwetsbaarheid

      L

      • Laaggeletterdheid
      • Laboratoriumbepalingen
      • Lactose intolerantie
      • Lectoraat
      • Leefstijl
      • Leefstijlverandering
      • Lengtemeting
      • Lichaamssamenstelling
      • Logopedie
      • longziekten

      M

      • Malabsorptie
      • Maldigestie
      • Mantelzorg
      • MCT dieet
      • Medicatie
      • Medisch Ethische Toetsings Commissie (METC)
      • Metabole ziekte
      • Metabolisme
      • Methodisch handelen
      • Migratieachtergrond
      • Misselijkheid
      • Mondgezondheid
      • Motivational interviewing
      • Multidisciplinaire samenwerking

      N

      • NAFLD
      • Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV)
      • NEVO
      • Nierziekten
      • NTVD 75 jaar
      • Nudging
      • Nutritional Assessment
      • NVD Academy

      O

      • Obesitas
      • Obstipatie
      • Oncologie
      • Ondergewicht
      • Ondervoeding
      • Onderwijs
      • Onderzoek
      • Osteoporose
      • Ouderen
      • Overgewicht

      P

      • Paleo
      • Palliatieve zorg
      • Parenterale voeding
      • personalised nutrition
      • PG-SGA
      • PICS
      • PKU
      • Portiegrootte
      • Positieve gezondheid
      • Preventie
      • Prikkelbare Darm Syndroom
      • PRISMA
      • Probiotica
      • Productontwikkeling
      • Produktontwikkeling
      • Psychiatrie
      • Pubers
      • Public health

      R

      • Refeeding syndroom
      • Referentiewaarden
      • Revalidatie
      • Richtlijnen
      • Richtlijnen goede voeding
      • Rolstoelgebruikers

      S

      • Samenwerken
      • Sarcopenie
      • Schijf van Vijf
      • SES
      • Slaapapneu
      • Slikproblemen
      • SLIMMER
      • Smaak
      • Smartsize Me
      • Sondevoeding
      • Specialisatie
      • Spierkracht
      • Spiermassa
      • Spierziekte
      • Sport
      • Sportvoeding
      • Statistiek
      • Stepped care

      T

      • Terugvalpreventie
      • Thiamine
      • Transmurale samenwerking

      V

      • Vasten
      • Vet
      • Visolie
      • Vitamine A
      • Vitamine B1
      • Vitamine B12
      • Vitamine D
      • Vocht
      • Voedingsassistenten
      • Voedingsbehoefte
      • Voedingsconcepten
      • Voedingsinname
      • Voedingssamenstelling
      • Voedingssupplementen
      • Voedingsvezel
      • Voedselallergie
      • Voedselbereiding
      • Voedselkeuze
      • Voedselprovocatie
      • Voedselvaardigheden
      • Voedselzekerheid

      W

      • Wet Medisch Onderzoek (WMO)
      • Wetgeving
      • Wonden

      Z

      • Zelfmanagement
      • Ziekte van Parkinson
      • Zorgpad
      • Zout
      • Zwangerschap
      • Zwangerschapsdiabetes

      Over

      Het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek (NTVD) is een uitgave van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). Het is een vakblad voor diëtisten en andere professionals die zich bezighouden met voeding. Het NTVD heeft een bladformule waarin voeding en diëtetiek over de volle breedte de ruimte krijgt. Daardoor worden alle professionals in het vakgebied bediend.

      Logo NTVD
      Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek

      Contact

      Algemeen

      De Molen 93 3995 AW, Houten

      030-6346222 redactie@nvdietist.nl

      Plan je route
      Adverteren

      De aandacht van diëtisten of andere voedingsprofessionals? Bekijk de opties.

      073-6895889 ntvd@performis.nl

      Meer informatie
      Abonneren

      Het NTVD bij u op de mat? Bekijk de mogelijkheden.

      073-6895889 ntvd@performis.nl

      Meer informatie

      Auteursrichtlijnen

      Schrijf ook een artikel in het NTVD!
      Lees hier de auteursrichtlijnen!

      © NTVD