Lees verder
De Consumentenbond en Albert Heijn roepen op om Nutri-Score te ondersteunen als nieuw Nederlands voedselkeuzelogo. Ben jij voor of tegen Nutri-Score?

Nutriscore is een voedselkeuzelogo met verkeerslichtkleuren en letters (A-E) dat in Frankrijk op is ontwikkeld. Het geeft producten een totaaloordeel op basis van de hoeveelheid energie, suiker, zout, vet, eiwitten, vezels, fruit, groente en noten. Hiermee kunnen consumenten in één oogopslag op de voorkant van de verpakking zien hoe (on)gezond een product is en producten eenvoudig met elkaar vergelijken.

Consumentenbond

De Consumentenbond start samen met zes andere Europese consumentenorganisaties het burgerinitiatief ‘Pro-Nutriscore’. Hiermee roepen consumenten de Europese Commissie op om Nutri-Score verplicht te stellen op voedingsmiddelen. Met Nutri-Score  krijgen consumenten informatie over hoe gezond of ongezond een voedingsmiddel is. Om ervoor te zorgen dat de Europese Commissie Nutri-Score op de Europese agenda zet, moeten er binnen een jaar één miljoen handtekeningen worden verzameld, in minimaal 7 verschillende EU-landen.

Voor Nederland zijn er minimaal 19.500 handtekeningen nodig. Als dat lukt, kunnen de Europese consumentenorganisaties hun voorstel aan de Europese Commissie voorleggen en het presenteren aan het Europees Parlement.

Albert Heijn

Albert Heijn verstuurde gisteren (28-05) een persbericht waarin ze aangeven voorstander te zijn van Nutri-Score. Na de zomer start Albert Heijn met het Nutri-Score logo bij het online huismerk assortiment om te kijken wat de reacties van klanten zijn en of Nutri-Score hen helpt een gezondere keuze te maken.


Wat vindt de diëtist?

Wat vind jij? Vul onderstaande vraag in en geef eventueel je reactie onder dit nieuwsbericht!