Lees verder
Afgelopen maart stuurden we een vragenlijst naar de NVD-netwerken over kwaliteitsstandaarden. Welke gebruik je als diëtist, ontwikkelt je netwerk zelf ook richtlijnen en aan welke richtlijnen is behoefte? Dit resulteerde in een wensenlijst van 33 te ontwikkelen of te updaten richtlijnen.
ir. Caroelien Schuurman, Wineke Remijnse - Meester, Hinke Kruizenga

Daarna organiseerde de NVD twee online focusgroepen om hier dieper op in te gaan.
We vroegen de aanwezige vertegenwoordigers van de netwerken naar het gebruik van richtlijnen: waar loop je tegenaan, welke soort gebruik je en welke vorm heeft de voorkeur.
We zijn blij met de medewerking van de netwerken, en we verzamelden veel nuttige informatie.

Als laatste stap willen we de lijst met 33 nieuw te ontwikkelen of te updaten richtlijnen voorleggen aan de NVD-leden. Aan jou de vraag: Welk onderwerp uit deze lijst heeft jouw voorkeur? Je kunt je voorkeur opgeven tot vrijdag 12 juni.

Achtergrond project

Deze inventarisatie heeft als doel om nieuwe kwaliteitsstandaarden voor de diëtetiek ontwikkelen, om de kwaliteit van ons vakgebied te vergroten en zichtbaar te maken. Dit project is onderdeel van de afspraken binnen het Bestuurlijk Akkoord Paramedische Zorg, en voor de uitvoering ontving de NVD een subsidie van ZonMw. In dit hele traject trekt de NVD samen op met de paramedische beroepsgroepen ergotherapie, fysiotherapie, huidtherapeuten, logopedie, oefentherapie cesar en mensendieck.

Kruis hier maximaal drie onderwerpen aan waarover je een (nieuwe) richtlijn nodig hebt!

 

Voor vragen of opmerkingen, mail Caroelien Schuurman: cschuurman@nvdietist.nl