Lees verder

Kennis dichtbij brengen

De Alliantie Voeding is opgericht door Wageningen University & Research en Ziekenhuis Gelderse Vallei. De nieuwe samenwerking past de kennis van voeding en bewegen ‘dichtbij’  toe. Zo draagt deze bij aan de gezondheid van inwoners van de gemeente Wageningen. De gemeente Wageningen geeft hiermee invulling aan haar beleid gericht op een preventieve aanpak van gezondheidsachterstanden. De ervaringen in de praktijk zullen ook worden geëvalueerd.

Gezonder eetpatroon

Het eerste gezamenlijke project is ‘een gezonder eetpatroon met NutriProfiel’. Het NutriProfiel geeft voedingsadvies op maat via bloeduitslagen én een digitale voedingsvragenlijst. Dit is in 2015 ontwikkeld door Ziekenhuis Gelderse Vallei en Wageningen University & Research. In dit nieuwe project krijgen patiënten van Huisartsengroep De Poort uit Wageningen aanvullende begeleiding op maat op basis van hun NutriProfiel advies. Zo kunnen zij makkelijker aan de slag met het voedingsadvies voor een gezonder eetpatroon. NutriProfiel biedt huisartsen een handvat om voeding bespreekbaar te maken en door te verwijzen naar begeleiding in de wijk.

Met dit project kunnen we patiënten uit Wageningen beter helpen om de leefstijl te verbeteren en dragen we bij aan preventie.

Dr. Janssen van Huisartsengroep De Poort

Ondertekening

Wethouder Lara de Brito, wethouder Gezondheid, Onderwijs en Voedsel, en Ellen Kampman, hoogleraar Voeding en Ziekte aan Wageningen University & Research en vice-voorzitter Alliantie Voeding tekenden de samenwerking voor een periode van drie jaar.

Bron: persbericht Alliantie Voeding in de Zorg