Lees verder
Het World Cancer Research Fund network publiceerde recent het derde deskundigenrapport “Diet, Nutrition, Physical Activity and Cancer: a Global Perspective”. Dit rapport evalueert het afgelopen decennium van onderzoek naar kankerpreventie en de verbanden tussen eetgewoonten, voeding, lichaamsbeweging en kanker.

De eerste en tweede deskundigenrapporten, toen ze in respectievelijk 1997 en 2007 werden gepubliceerd, waren mijlpalen in de wetenschap van kankerpreventie. In de afgelopen jaren is er informatie toegevoegd aan een unieke en groeiende database van gegevens over kankerpreventie en voeding en lichaamsbeweging. Dit vormt de basis van het Continuous Update Project (CUP), een voortdurende analyse van bewijsmateriaal met betrekking tot voeding en kankerpreventie.

Op deze website is deze schat aan gegevens te vinden. Per kankersoort en per risicofactor worden de verbanden en de bewijslast voor deze verbanden weergegeven.

World Cancer Research Fund / American Institute for Cancer Research. Diet, Nutrition, Physical activity and cancer, a global perspective. Continuous Update Expert Report 2018