Lees verder
Van 1 april tot 17 juni wordt het voedingsvak Diometer gegeven aan de opleiding geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam. Het vak is voor tweedejaars Geneeskunde maar geïnteresseerde gasten zijn welkom!

Diometer is een keuzevak waar in 12 weken de essentie van voeding wordt overgebracht door hoogstaand contactonderwijs, bioscoop, hands-on experience en opdrachten. Diometer leert geneeskundestudenten over voeding datgene dat ze moeten weten op een no-nonsense, moderne, evidence-based en uitdagende manier.

Voor wie?

Vorig jaar is het vak voor het eerst georganiseerd. Dit jaar is er voor de hoorcolleges een grote collegezaal geboekt zodat er een groot aantal gasten aanwezig kan zijn. Dus, ben je student ( bijvoorbeeld geneeskunde aan een andere universiteit, voeding & diëtetiek, biomedische wetenschappen, gezondheidswetenschappen, bewegingswetenschappen) of werk je als arts, diëtist, fysiotherapeut of in een ander (para) medisch beroep en wil je meer leren over de rol van voeding bij ziekte? DIT IS JE KANS!

Onderwerpen colleges

Experts geven in het Amsterdam UMC, locatie AMC, college over verschillende onderwerpen:

De basiskennis over eiwit, vetten, koolhydraten, substraatoxidatie, biochemie van de voeding, voedingsbehoefte, nutritional assessment, metabole veranderingen door ziekte, energieverbruik, bioritme, diabetes, overvoeding, ondervoeding, kankercachexie, patiëntenvereniging Patiënt & Voeding, (mal)absorptie, obstipatie, enterale en parenterale voeding, voeding bij kindergeneeskunde, voeding bij kanker, voeding en beweging bij veroudering, het voedingsprogramma Zorg op het bord, reuk en smaak, obesogene omgeving, bariatrische chirurgie, koolhydraatbeperkte voeding, van lyfestyle naar mindstyle, voeding en zwangerschap, allergie, hypes, leefstijlcoaching, voeding, stress en slaap en sportvoeding.

Bekijk hier het rooster

Aanmelden

Deelname aan dit vak is gratis. Je kan één college volgen maar je kan ze ook allemaal volgen. Als je wil deelnemen is een mail aan diometer@amc.nl alles wat je hoeft te doen!

KEUZEVAK VOEDING 2019