Lees verder
Voeding en leefstijl inzetten als interventie in de gezondheidszorg? Iets wat voorheen een onbereikbaar doel leek, krijgt steeds meer vorm.
Amélie van der Veen

Niet alleen patiënten, maar ook artsen en paramedici, verlangen steeds meer naar correcte en bruikbare informatie over leefstijl. En waar kun je dan niet beter beginnen dan bij de aankomende artsen? In het geneeskundecurriculum komen deze zaken onvoldoende aan bod.

Geneeskundestudenten hebben daarom het heft in eigen handen genomen en hebben een extra-curriculaire cursus opgezet genaamd ‘SELF’ (Students Experienced in Lifestyle and Food). Stichting Student en Voeding heeft als missie: toekomstige artsen uit te dagen om voeding en leefstijl te integreren in hun behandelplan, en als visie: kennis en vaardigheden aangaande deze onderwerpen te vergroten. Dit kan er uiteindelijk toe leiden dat patiënten hun gezondheid weer in eigen hand krijgen.

In Amsterdam is de SELF-cursus pas geleden afgerond. De 10-weekse cursus was een groot succes, waarbij 100 gemotiveerde studenten het certificaat hebben behaald. Het programma bood een gevarieerd aanbod van hoge kwaliteit. Onderwerpen, zoals depressie, oncologie, diabetes en voeding voor kinderen, kwamen aan bod. Het succes van de cursus is mede te danken aan alle input en het enthousiasme van onze sprekers en sponsors. Iets om trots op te zijn! Op naar volgend jaar!

Bekijk hier het programma van de Amsterdamse SELF cursus 2018