Lees verder
Start-up Spoony sleept met innoverende kinderproducten drie Gezonde Innovatie Awards in de wacht. “Gezond eten is kinderspel” is bestempeld als winnend initiatief, de “Slurp Soep” en de “Doe-het-zelf pakketten” zijn winnende producten.
Isa van Fessem

Met deze producten wil Spoony kinderen hun eigen eetpatroon laten verbeteren door vrolijke verpakkingen en leuke eet-spelletjes. “Gezond eten is kinderspel” laat kinderen spelenderwijs groenten proeven en ontdekken. Het winnende product de “Slurp Soep” is een leuk verpakte, verse to go soep die voor 92% uit groenten bestaat. De ‘Doe-het-zelf pakketten’ bevatten ingrediënten en spellen. Bij de spellen horen recepten voor gezonde tussendoortjes die kinderen gemakkelijk zelf kunnen maken.

Juryrapport

Vakjurylid Jenneke Heising: “Investeren in een gezond eetpatroon kan kinderen helpen gezondheidsproblemen op latere leeftijd te voorkomen. Spoony is zowel educatief als leuk doordat kinderen op een speelse manier kennis maken met groenten.”

Meerdere awards

De Gezonde Innovatie Awards is een initiatief van Foodlog en Foodpersonality waarbij, op basis van publieksstemmen en een vakjury, wordt bepaald welke innovaties het meest bijdragen aan een gezonder eetpatroon. Start-up Spoony bemachtigde als enige uit 144 inzendingen meerdere Awards. Kijk voor meer informatie op de website: www.spoony.nl.