Lees verder
We zitten midden in de coronacrisis en dat merkt u als diëtist behoorlijk. Toch willen we u vragen ongeveer 15 minuten van uw tijd vrij te maken voor ons afstudeeronderzoek. We denken dat dit onderzoek belangrijk is bij het nadenken over de toekomst van de diëtetiek.
Matthijs Fleurke Msc

De diëtetiek lijkt onder druk te staan. In 2012 werd de diëtetiek uit het basispakket gehaald om daarna gekort weer terug te keren, maar zorgen over de vergoeding blijven en onlangs nog hebben diëtisten en andere paramedici massaal gedemonstreerd in Den Haag.

Om de diëtetiek toekomstbestendig te houden zijn er grote uitdagingen. Er wordt wel gezegd dat de diëtist mondiger moet zijn of meer onderzoeksresultaten moet laten zien. Maar voordat er is iets gezegd kan worden over wat de diëtist zou moeten doen is het goed eerst een stapje terug te doen en te kijken wat echt bij de diëtist past. Daarom willen we met dit onderzoek inzicht krijgen in belangrijke sociaal-culturele en persoonskenmerken van diëtisten. Tevens willen we deze kenmerken vergelijken met een andere belangrijke paramedische beroepsgroep: fysiotherapeuten.

Dit afstudeeronderzoek is, onder voorbehoud van financiering, onderdeel van een groter onderzoek van drs. Matthijs Fleurke, docent bij de opleiding Voeding en Diëtetiek en onderzoeker bij het Kenniscentrum Health Innovation van De Haagse Hogeschool.

Wilt u ons helpen door de vragenlijst in te vullen? En kunt u dit doen vóór 15 mei? Indien gewenst sturen we u de uitkomsten van het onderzoek toe. Ook hopen we er in het NTVD aandacht aan te kunnen besteden.

Klik HIER om naar de vragenlijst te gaan.

Hartelijk dank!

Pieter van den Aarsen, student-onderzoeker Voeding en Diëtetiek

Anne Hogeweij, student-onderzoeker Voeding en Diëtetiek

Matthijs Fleurke, docent-onderzoeker Voeding en Diëtetiek, allen aan de Haagse Hogeschool