Lees verder
Het NTVD heeft een nieuwe website! Een aantrekkelijk, overzichtelijk  en volledig kennisplatform, met alle ins en outs van de Diëtetiek. Je kan hier alle artikelen uit ons vakblad lezen en downloaden. Daarnaast vind je er aanvullende informatie en nieuwsberichten, en is er ruimte om meningen en ervaringen uit te wisselen.
Redactie NTVD

Vandaag gaat www.ntvd.media online, het nieuwe kennisplatform binnen de voeding & diëtetiek. Het is opgezet vanuit  de inhoud van het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek. Maar het is meer dan dat. Naast alle artikelen staan er nieuwsberichten op, lees je alles over de auteurs, vind je informatie over partners van de NVD, kun je alle gepromoveerde Nederlandse diëtisten vinden en voor diëtisten relevante boeken. Artikelen over hetzelfde onderwerp zijn samengevoegd tot dossiers: alle informatie, tekst, video en beeld, overzichtelijk bij elkaar. Ook is er plaats voor meningen, dialoog en discussie. Op alle artikelen is te reageren en we nodigen diëtisten uit om blogs te schrijven over onderwerp die ze graag met collega’s willen delen.

Zoeken op  jouw interesse

Op de website kun je op verschillende manieren zoeken. Dat kan vanuit onderwerp, auteur, rubriek, jaargang/editie of als dossier. Van de drie laatste jaargangen staan alle artikelen uit het NTVD op de website. Deze zijn online, maar ook als pdf te lezen (of met één klik te downloaden). In de kiosk zijn alle edities (eveneens in pdf) in zijn geheel beschikbaar. Je kunt dus kiezen voor de pure inhoud of de opgemaakte pdf-versie met al het ondersteunende beeld. Deze PDF-s zijn heel geschikt om te gebruiken voor onderwijs- of voorlichtingsdoeleinden. Ook kun je artikelen liken, delen of aan je leeslijst toevoegen.

Inloggen

Je kunt op de website inloggen met de huidige inlogcodes (NTVD abonnee of NVD lid). Zonder inlogcode zijn de artikelen niet te lezen, of te downloaden. Discussies en reacties op artikelen zijn ook alleen te plaatsen en lezen met inlogcode.

De nieuwe website is zo gebouwd dat de informatie uit het NTVD meer tot zijn recht komt. Op een manier die het beste bij jóu past. Bovendien willen we meer interactie met onze lezers. Dat komt ons vak en de beleving  en uitvoering daarvan alleen maar ten goede.

De eerste stap om dit te bereiken hebben we gemaakt. NTVD.media, hét kennisplatform over voeding & diëtetiek!

 

Wat is er allemaal te zien?

Menu item Kijk & Lees

Artikelen: Hier vind je alle artikelen van de laatste jaargangen, gecategoriseerd naar categorieën en sub-categorieën zoals rubriek, ziekte, gezondheid, levensfase, werk.

Nieuws: Het laatste nieuws, relevant voor de diëtetiek. We willen ook graag nieuws-onderwerpen ontvangen!

Wetenschap: Hier vind je de wetenschappelijke artikelen.

Blog: Dit is een nieuw onderdelen. We ontvangen graag je blog. Voor en door diëtisten!

Dossiers: In de dossiers zijn de artikelen, nieuwsberichten en boeken per onderwerp gebundeld. We kunnen op aanvraag nieuwe dossiers maken.

Topics: Elk artikel heeft een of meer topics toegewezen gekregen. Deze topics zijn weergegeven op deze pagina. Nog een manier om de gewenste informatie te vinden.

Kiosk: In de kiosk vind je alle nummers vanaf 2015. Je kan de nummers als geheel bekijken en ook de losse artikelen bekijken.

Proefschriften: De voor diëtetiek relevante proefschriften zijn hier weergegeven. In het dossier van proefschriften door diëtisten zijn alleen de proefschriften weergegeven die door diëtisten zijn geschreven; 42 stuks! Een schat aan informatie!

Boeken: Hier staan de boeken die we in het NTVD hebben besproken.

 

Menu item Partners

De partners zijn ingedeeld in

De artikelen, boeken, proefschriften of nieuwsberichten van de partners zijn op deze pagina’s terug te vinden.

 

Menu item Over

Hier is informatie te vinden over het NTVD. De auteursrichtlijnen, de redactieraad, de wetenschappelijke adviesraad, de abonnementmogelijkheden etcetera.

 

Veel leesplezier!