Lees verder
Ondervoeding bij ziekte is ook bij kinderen een groot probleem. Recent onderzoek toont aan dat bij 7% tot 45% van de Europese kinderen tijdens een ziekenhuisopname ondervoeding optreedt. 

Na 13 jaar nieuwe ESPGHAN/ESPEN/ESPR-richtlijnen

Zowel ondervoeding als overvoeding leiden bij jonge patiënten tot schade. Dit benadrukt het belang van het nauwgezet opvolgen van de meest recente richtlijnen voor pediatrische parenterale voeding. Recentelijk zijn na 13 jaar de nieuwe ESPGHAN/ESPEN/ESPR-richtlijnen gepubliceerd. Om zowel ondervoeding als overvoeding te voorkomen is het van belang dat deze herziene richtlijnen snel worden geïmplementeerd. Om deze reden organiseert Baxter in samenwerking met de European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) op donderdag 13 december de Pediatric Nutrition Academy.

Programma Pediatric Nutrition Academy op 13 december

Gedurende het congres zullen diverse schrijvers van de richtlijnen en in een interactieve paneldiscussie antwoord geven op vragen als: Wat zijn de nieuwe aanbevelingen? Waar zijn ze op gebaseerd? Wat is de impact op de dagelijkse praktijk? De aanbevelingen gaan in op thema’s als de benodigde voedingsbouwstenen (zoals eiwitten, suikers en vetten), het risico van ondervoeding maar ook van overvoeding, de risico’s die gepaard gaan met het toedienen van voeding via een katheter dicht bij het hart, en de toegevoegde waarde van een gestandaardiseerd voedingsproduct.

Het symposium staat open voor iedereen die betrokken is bij parenterale voeding bij kinderen, waaronder dus ook diëtisten. Van de circa 180 deelnemers zijn nu circa 25 diëtist en dat aantal mag zeker omhoog!  Je kan je inschrijven via deze link.

Bekijk hier de nieuwe richtlijnen parenterale voeding bij kinderen

Bekijk hier het programma van het symposium