Lees verder
Inge Hendriks, 4e jaars student Voeding & Diëtetiek deeltijd aan de Haagse Hogeschool, doet onderzoek naar voeding bij de overgang en heeft hierbij informatie van diëtisten nodig.

Nederland telt op dit moment naar schatting zo’n 1,6 miljoen vrouwen in de overgang. De overgang kan gepaard gaan met allerlei klachten als opvliegers, slapeloosheid, depressies en zelfs gewrichtsklachten. Vrouwen in de overgang lopen ook een groter risico op de ontwikkeling van obesitas als gevolg van de hormonale veranderingen. Grote kans dus dat je deze doelgroep regelmatig ziet in de dagelijkse praktijk. Er bestaat geen dieetbehandelingsrichtlijn voor overgangsklachten.

Inge onderzoekt welke voedings-, leefstijl- en suppletie-adviezen de beroepsgroep momenteel aan deze doelgroep meegeeft, waar die adviezen op gebaseerd zijn en of ze ook het beoogde effect hebben. Ze zal daarnaast literatuuronderzoek doen om te analyseren in hoeverre deze adviezen overeenkomen met de bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek.

Je kan deelnemen aan dit onderzoek door het invullen van deze enquête (wat ongeveer 10 minuten van je tijd in beslag zal nemen).  De vragenlijst kan volledig anomiem ingevuld worden. De resultaten zullen worden gecommuniceerd via het NTVD en worden gebruikt voor de opzet van een evidence based, specifiek voedings- en leefstijladvies voor vrouwen in de overgang.

Link naar de enquête