Lees verder
In mei start een Europees onderzoek naar de ondersteuning van zelfstandig wonende senioren bij hun voedingspatroon. Het doel is om ouderdomsziektes als obesitas en ondervoeding te voorkomen. De seniorenvereniging KBO-PCOB organiseert het praktijkonderzoek in Nederland.
Nora Ramadani

We zijn op zoek naar diëtisten die mee willen doen en een app (Lifana) willen testen die cliënten ondersteunt om ook thuis en na afloop van een behandeling een gezond voedingspatroon vast te houden.

Wat?

Testen van een maaltijdplanner met boodschappenondersteuning voor 65 plussers. Ook een bewegingsmeter is onderdeel van de applicatie.

Voor wie?

voor senioren die hun eetgewoontes willen of moeten veranderen.

Maar ook: voor mantelzorgers en professionals die de senior via de app kunnen ondersteunen, samen doelen kunnen stellen en feedback geven.

Waarom meedoen?

Lifana kan u als diëtist helpen om senioren thuis beter te begeleiden. Ook senioren die geen smartphone hebben kunnen meedoen. Ze krijgen er een te leen en kunnen door vrijwilligers van KBO-PCOB worden begeleid bij het gebruik ervan.

De totale test periode is een jaar: van mei 2019 tot mei 2020. Vooraf en aan het eind is er een meting met vragenlijsten over leefstijl en eetgewoontes, een bodycheck en het testen van bloedwaardes.

 

Lees hier meer over het Lifanaproject:

Lees hier meer over KBO-PCOB

Geïnteresseerd om mee te doen? Bel of mail naar christien.muskens@kbo-pcob.nl of 030-3 400 617