Lees verder
Elke dag zit de wachtkamer vol met mensen: mannen, vrouwen, homo’s, lesbiennes, hetero’s, bi’s, transpersonen, intersekse personen, aseksuelen en ga zo maar door. Door onwetendheid, schaamte en verkeerde aannames krijgen zij vaak niet de zorg die bij hen past.
Isa van Fessem

Toolkit

De Alliantie Gezondheidszorg op Maat heeft een toolkit gelanceerd om zorgprofessionals bewust te maken van de rol die sekse, gender en seksuele oriëntatie spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan. Het biedt praktische informatie, relevante interventies, materialen en kennisbronnen om patiënten beter bij te kunnen staan.

Aandacht voor verschillen in sekse, gender en seksuele oriëntatie is van cruciaal belang voor het herstel en welzijn van de patiënt. In de praktijk is hier (te) weinig aandacht voor. De toolkit brengt hier verandering in.

Alliantie Gezondheidszorg op Maat

De Alliantie Gezondheidszorg op Maat zet zich in voor gender- en LHBTI-sensitieve zorg. Het doel: publiek, de eerstelijns zorgsector en de overheid bewustmaken van de rol die sekse, gender en seksuele oriëntatie spelen bij aandoeningen en de behandeling ervan.

Voor meer informatie: www.komteenmensbijdedokter.nl