Lees verder
De James Lind Prijs wordt aangeboden voor baanbrekende wetenschappelijke onderzoeken naar fysiologisch actieve (voedings)stoffen en de toepassingen ervan in de praktijk. De winnende onderzoeken en toepassingen ontvangen een award en een geldbedrag van €10.000 voor het project. Inschrijven is mogelijk tot 1 mei. De branchevereniging voor voedingssupplementen NPN zoekt impactvolle projecten met Nederlandse inbreng.
Isa van Fessem

James Lind prijs

De prijs is in 2018 voor het eerst uitgereikt met als doel het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar fysiologisch actieve (voedings)stoffen en het toepassen van deze kennis in het dagelijks leven. Er wordt aandacht gevraagd voor het belang van onderzoek naar vitamines, mineralen en andere voedingsstoffen.

 

Jury

Een onafhankelijke vakjury, bestaande uit professionals in verschillende disciplines uit de wetenschap, selecteert verschillende kanshebbers en bepaalt voor 50% de uitslag. Het publiek bepaalt de andere 50% met stemmen. Op 22 juni wordt de James Lind Prijs in de twee categorieën ‘Onderzoek’ en ‘Toepassing’ uitgereikt.

 

Kijk voor meer informatie en het aanmelden van een wetenschappelijk onderzoek en/of toepassing op: www.npninfo.nl