Lees verder
Move as ONE TEAM: snel herstel van kritieke ziekte kan worden bereikt wanneer professionals en patiënten optreden als EEN TEAM. Deze conferentie laat je zien hoe je dit doet! Nodig je hele IC-team uit, inclusief artsen, revalidatieartsen, physician assistants, nurse practioners, verpleegkundigen, logopedisten, ergotherapeuten, fysiotherapeuten, diëtisten, psychologen en maatschappelijk werkers.

Dit is de oproep van de initiatiefnemers van het 7th European conference on Weaning and Rehabilitation in Critically ill Patients, dit jaar in Amsterdam.

Een voorbeeld van de multidisciplinaire samenwerking rond de complexe IC patiënten is het REACH project. In dit project wordt een zorgpad ontwikkeld voor patiënten met Post Intensive Care Syndroom (PICS).  Het zorgpad fysiotherapie voor deze groep wordt momenteel getest en parallel hieraan wordt een zorgpad diëtetiek en ergotherapie ontwikkeld en ook getest.

Voor dit congres kan een abstract worden ingediend. Een oproep dus aan het Netwerk Diëtisten Intensive Care (NIDC) om het geluid van de diëtetiek op 9 en 10 november in Amsterdam te laten horen!

Uitleg over PICS:

Artikel in Nursing, 2016