Lees verder
Om onderzoek binnen de ouderenzorg te stimuleren en onder de aandacht te brengen van een breder publiek, is de DGO award in het leven geroepen.
Maia Alcazar

Deze award wordt elke twee jaar uitgereikt met het doel om de meest aansprekende, veelbelovende en originele  onderzoeksprestaties op het gebied van diëtetiek in de ouderenzorg in de schijnwerpers te zetten. Diëtisten Geriatrie en Ouderenzorg (DGO) wil hiermee het voedingsonderzoek in de ouderenzorg stimuleren en biedt de winnaar de mogelijkheid om gedegen onderzoek te doen.

Voorwaarden voor nominatie

Voor toekenning van de DGO award komen alle leden van de DGO in aanmerking die als diëtist werkzaam zijn in de ouderenzorg. Ook studenten Voeding & Diëtetiek of Nutrition & Health en andere aan diëtetiek verwante studies kunnen hun project indienen.

Om de award te kunnen ontvangen heeft men onderzoek gedaan of gaat men het voorgestelde onderzoek uitvoeren en publiceren. Het onderzoeksartikel van de genomineerde partijen zal ook gepubliceerd worden op de website van de DGO en de winnaar geeft een presentatie tijdens de eerstvolgende DGO landelijke dag over het onderzoek en de eventuele resultaten.

De Prijs

De DGO award bedraagt 2.500 euro. De prijs wordt elke 2 jaar uitgereikt. De eerstvolgende DGO award zal uitgereikt worden op 4 oktober 2019 .

Beoordelingscriteria en inzending

Om kans te maken op een DGO award 2019 dienen er twee documenten te worden ingeleverd:

  1. Een motivatie. De nominatie bestaat uit een A4 (maximaal 500 woorden) waarin kort en bondig uiteen wordt gezet waarom de onderzoeker/diëtist in aanmerking denkt te komen voor de DGO award.
  1. Het aanmeldformulier

Inzendingen worden gemaild aan het bestuur van DGO via de e-mail: bestuurdgo@gmail.com

De deadline voor inzendingen is 1 augustus 2019.