Lees verder
Begin januari is de site www.wlsrecepten.nl gelanceerd. Een website vol recepten, informatie en advies voor mensen die een bariatrische ingreep hebben ondergaan. De recepten op de site zijn aangepast aan deze doelgroep: kleine porties, eiwitrijk en laag in (snelle) koolhydraten. Per recept staat duidelijk vermeld hoeveel gram eiwit een portie bevat.
Redactie NTVD

Oprichter Anneloes van Vemde begeleidt als klinisch diëtist veel mensen bij gastric bypass of gastric sleeve-operaties en zag dat er behoefte was aan een informatieplatform voor patiënten.

Een gastric bypass of sleeve is alles behalve een makkelijke oplossing voor obesitas. Het vraagt een levenslange wijziging van de eetgewoonten. Op internet is over dit onderwerp veel foutieve informatie te vinden. Op wlsrecepten.nl biedt ik hen betrouwbare informatie en praktische recepten. Ik vind het belangrijk dat de website er aantrekkelijk uit ziet. Met mooie foto’s en duidelijke teksten. Koken is namelijk hartstikke leuk, zelfs na een maagoperatie.

Op de site kunnen mensen recepten vinden voor zowel ontbijt lunch als avondmaaltijden, maar ook lekkere verantwoorde tussendoortjes. Ook staan er artikelen op over de klachten en vragen die spelen rondom de operatie. Hierbij komen verschillende professionals aan het woord.

Diëtisten die mensen begeleiden bij hun maagverkleiningstraject kunnen hen doorverwijzen naar de site voor culinaire inspiratie en betrouwbare informatie.

Ken of ben je iemand die een goede toevoeging kan zijn aan de site? Schroom niet om contact op te nemen.