Lees verder
Het adviseren van een ecologisch duurzaam voedingspatroon met meer plantaardige eiwitbronnen: hoe doe je dat? En nog specifieker: zijn er specifieke aandachtspunten voor ouderen?
ir. Amely Verreijen

Bij de Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Voeding & Beweging, werken we aan de voorbereidingen voor onderzoek naar de haalbaarheid en gezondheidseffecten van een duurzaam voedingspatroon1 voor ouderen. We zijn benieuwd wat voor effect een dit voedingspatroon heeft op de spiermassa en -spierfunctie en algehele gezondheid, in vergelijking met een gebruikelijke voeding met meer dierlijke voedingsmiddelen. Ook zijn we benieuwd naar de verschillen in de ecologische voetafdruk en wat de ouderen hier zelf van vinden (haalbaarheid). Tot nu toe is hier weinig onderzoek naar gedaan.

 

We willen graag een bijdrage leveren waar jullie in de praktijk ook wat aan hebben. We zijn benieuwd waar jullie behoefte aan hebben op het gebied van het adviseren van een duurzamer voedingspatroon met meer plantaardige eiwitbronnen voor ouderen. Daarom vragen we 10 minuten van jullie tijd. Deze antwoorden zullen we zoveel mogelijk meenemen in dit onderzoekstraject in de vorm van gewenste tools voor professionals. Alvast hartelijk dank voor het invullen!  Klik HIER om naar de vragenlijst te gaan.

 

1Onder een duurzaam eetpatroon verstaan we het eetpatroon zoals voorgesteld door EAT-Lancet.