Log in
Net als bij volwassenen draait een gezonde leefstijl bij kinderen om een combinatie van voeding, beweging en mindset. Bij The BootClub richten we ons hierop met het Fun & Health Summer Program, voor kinderen van negen tot en met zestien jaar.
Lisanne van Kamp

Het programma van The BootClub duurt vijf maanden. Kenmerken van het programma zijn: maatwerk, groei, beloning en erkenning. We werken samen met de kinderen, hun ouders, een orthopedagoog en de verwijzer. Samen creëren we een netwerk waarin ze leefstijlveranderingen verder kunnen ontwikkelen.

Bij The BootClub combineren we Fun én Health. Daarvoor nemen we de kinderen mee op avontuur. Samen ontdekken we dat gezond eten heerlijk kan zijn en dat bewegen leuk is. We focussen vooral op het laten groeien van zelfvertrouwen: blij en trots zijn op wie ze zijn, en eigen talenten ontdekken en ontwikkelen door middel van beloning en plezier. We bieden ze een veilige plek om kind te zijn, waar ze leren hoe ze gezonder kunnen leven.

Reclamespotje maken

In die vijf maanden organiseren we sportlessen en gaan we drie weken op kamp. Bewegen wordt daarbij afgewisseld met workshops over verschillende onderwerpen: van samen een reclamespotje over bewegen maken tot allerlei soorten groente en fruit