Log in
Dr. Tommy Visscher weet veel over obesitas én over onderzoek. De kernvraag van onderzoek is wat hem betreft: wat is de impact van onderzoek in de praktijk? Die vraag kunnen hbo’ers beter beantwoorden dan wie ook. Ze moeten daarin alleen nog iets zekerder worden. Weg dus met de handelingsverlegenheid!
Wendy van Koningsbruggen

Obesitas is de rode draad in je carrière?

“Ik heb altijd een fascinatie gehad voor obesitas. Tijdens mijn studie kwam die trend al overwaaien uit Amerika. En ik heb me er altijd over verwonderd dat we het zagen aankomen, maar dat het hier uiteindelijk tóch zo ver is gekomen dat ook wij steeds ongezonder en dikker zijn geworden. Meteen na mijn afstuderen zag ik een vacature voor een aio-plek bij Wageningen Universiteit. Daar ben ik gepromoveerd op de impact van obesitas op de gezondheidszorg. En dat onderwerp houdt mijn interesse. Ik zit bijvoorbeeld ook in wetenschappelijke adviesraden van JOGG en het KDOO.”

Wat fascineert je er zo aan?

“We praten heel veel over obesitas en mensen met obesitas, maar wát is er nu nodig om er daadwerkelijk iets aan te doen? Dat leer je niet met vakken als epidemiologie of celbiologie, maar met het vak gezondheidsbevordering. Want uiteindelijk gaat het á