Lees verder
Uit persoonlijke frustratie ben ik I'm a Foodie gestart. Ik baalde ervan dat er zo veel foodgoeroes zijn die onzin over voeding verspreiden. Ze hebben een groot mediabereik, flashy websites en een dedicated community die hun boodschap gelooft en hun producten koopt. In 2013 dacht ik: dat moet en kan anders. Wat die goeroes kunnen, kan ik ook, maar dan met goed onderbouwde informatie over voeding.
ir. Marijke Berkenpas

Supertrots

Nu, vijf jaar later, ben ik supertrots op wat we bereikt hebben. Ook door diëtisten worden we veel geraadpleegd. We krijgen regelmatig reacties van hen dat ze het blog als tip meegeven aan hun cliënt, informatie printen, de voorlichtingsmaterialen gebruiken en de boeken aanbevelen. Daarnaast ontvangen we regelmatig verzoeken om een bepaald onderwerp inhoudelijk uit te diepen. Dat is natuurlijk heel leuk om te horen. Ik wil mijn collega-diëtisten graag meegeven dat zij dit zelf ook kunnen en moeten doen: ter profilering van zichzelf, maar ook voor de zichtbaarheid van de beroepsgroep. De diëtist is dé specialist op het gebied van voeding en dat moet gehoord en gezien worden! Ik hoop van harte dat ik mede door het succes van I’m a Foodie collega-diëtisten inspireer om ook hún geluid harder te laten horen. Online of offline, dat maakt niet uit. Als wij als diëtisten maar zichtbaarder worden. Ik ben ook met niets begonnen. Door hard werken en volhouden werd het langzaam groter.

Elevator pitch

Dus ga er eens voor zitten om die vaakgestelde vraag uit te diepen, je Instagram-profiel te updaten, je site een make-over te geven of je vindbaarheid te verbeteren in Google. En ga eropuit met je elevator pitch. Help je collega-diëtisten door goede informatie met elkaar te delen. Ga voor kwaliteit boven kwantiteit. Zorg dat het inhoudelijk klopt (check check dubbelcheck, bijvoorbeeld met reviews door collega’s), en maak de inhoud aantrekkelijk om naar te kijken of te luisteren. En bedenk: het hoeft niet allemaal (tegelijk).