Log in
Na de presentatie van de nieuwe Richtlijnen Goede Voeding in november wordt ook de Schijf van Vijf aangepast. De nieuwe versie verschijnt in het eerste kwartaal van 2016. Dr. ir. Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum, licht een tipje van de sluier op.
Wendy van Koningsbruggen

Hoe bevalt het directeurschap?

“Ik ben nu precies een jaar directeur en het bevalt me uitstekend. Ik voel me als een vis in het water. Ik ben als voedingskundige altijd geïnteresseerd geweest in voeding en gezondheid in brede zin. Als onderzoeker heb ik jarenlang gewerkt aan consumentengedrag, onder andere in het bedrijfsleven. Het leuke van déze functie is dat alles waar ik me in het verleden mee bezig heb gehouden nu allemaal bij elkaar komt: hoe motiveer je mensen om meer gezonde en duurzame keuzes te maken? En dat op nationaal niveau. Na jarenlang internationaal gewerkt te hebben, vind ik dat ook erg leuk. Iets doen wat een direct effect heeft bij de Nederlandse bevolking, dat geeft veel voldoening.”  

Wat is er onder jouw bewind veranderd bij het Voedingscentrum?

“Een belangrijk speerpunt voor mij is het versterken van de band met de wetenschap. Wat het Voedingscentrum zegt is niet ‘ook maar een mening’; het Voedingscentrum vertegenwoordigt de wetenschappelijke…