Log in
Dr. ir. Emmelyne Vasse is projectleider bij de Stuurgroep Ondervoeding. Haar interesse ligt bij voedingsproblemen bij ouderen. Maar ondervoeding is niet alleen een probleem bij ouderen. Daarnaast benadrukt ze dat niet elk voedingsprobleem een diëtistisch probleem is.
Wendy van Koningsbruggen

Wat is je specialisatie?

“Ondervoeding en het voorkómen daarvan, vooral bij ouderen. Ik vind kwetsbare ouderen een mooie doelgroep. Veel verschillende zaken bepalen hun gezondheid en welzijn. Ik ben ook gepromoveerd op het onderwerp kwaliteit van zorg bij dementie: niet de voedingskant, maar de psychosociale zorg. Dat hele pakket spreekt me aan.”

Vanwaar deze interesse?

“Die ontstond bij mijn afstudeeronderzoek over de vitamine- en mineraleninname bij ouderen met dementie, aan de Wageningen Universiteit. Ik vroeg mezelf af: hoe gaat deze doelgroep om met voeding en andere problemen bij het ouder worden? Thuis, maar ook in een verzorgings- of verpleeghuis. Wie en wat speelt een rol? Een complex, maar mooi en interessant aandachtsgebied.”

Waar werk je?

“Ik werk op oproepbasis als diëtist in Ziekenhuis Gelderse Vallei voor alle typen volwassen patiënten. Daar zitten veel 60+’ers bij. Verder ben ik projectleider bij de Stuurgroep Ondervoeding. Daar doen we projecten en ontwikkelen we interventies