Log in
Irene Prinsen-Bruins verruilde haar werk als diëtist in het ziekenhuis voor diëtist op de boerderij: de agro-diëtist. Op de boerderij merkte ze dat de voedselproductie en haar diëtetiek-achtergrond ingrediënten zijn voor waardevolle gesprekken. De boerderij is dé plaats om te vertellen hoe ons voedsel wordt geproduceerd en hoe dit in verband staat met onze gezondheid.
Irene Prinsen-Bruins

In 2012 nam mijn carrière als diëtist een bijzondere wending. Zonder ooit enige ambitie te hebben in het ouderlijk boerenbedrijf, startten mijn ouders en ik ERF-1 zuivel. Op de boerderij merkte ik dat de voedselproductie in combinatie met mijn diëtetiekachtergrond waardevolle gesprekken op gang bracht. Ik merkte steeds meer dat de boerderij de plaats was om te vertellen hoe ons voedsel wordt geproduceerd en hoe dit in verband staat met onze gezondheid. Na vijf jaar werken als diëtist in de Isala Klinieken en Deventer Ziekenhuis en vijf jaar werken in de agrarische sector werd de agro-diëtist geboren!

Het in verbinding brengen van agro, food en health is mijn droom en passie. Ik geloof dat door deze samenwerking een win-winsituatie kan ontstaan voor de agrarische sector alsook de diëtetiek en de consument. De diëtist is immers bij uitstek de ambassadeur van écht voedsel! Diëtist Erica Slof kwam