Log in
JOGG-regisseur Miriam Blom over kansen Jongeren op gezond gewicht brengen is een hele uitdaging. Sinds eind vorig jaar helpt diëtist Miriam Blom haar gemeente Leidschendam-Voorburg als JOGG-regisseur. Haar middelen: kennis, geduld, een netwerk, enthousiasme en goede ideeën.
Wendy van Koningsbruggen

Hoe ben je JOGG-regisseur geworden?

“Ik werkte bij de Schoolkantine Brigade van het Voedingscentrum. Vanuit die rol kwam ik in aanraking met het project Gezonde Sportkantine van Jongeren Op Gezond Gewicht, JOGG. Ik ben me toen gaan bezighouden met het aanbod bij de hockeyvereniging van mijn zoon, en heb eens bij de gemeente geïnformeerd wat zij deden aan de gezondheid van jongeren. Daar kwam niet echt een reactie op. Een half jaar later zochten ze iemand om een plan van aanpak voor overgewicht te schrijven; of ik dat wilde doen. In dat kader heeft de gemeente zich aangesloten bij JOGG. Toen was ik in plaats van projectleider overgewicht ineens JOGG-regisseur.”  

Wat zijn de eisen voor deze functie?

“Je moet een hbo-achtergrond hebben op het gebied van gezondheidsvoorlichting, voeding, beweging en leefstijl, en interesse hebben voor preventie. Verder moet je gedreven zijn, een netwerk hebben, en goed kunnen lobbyen, organiseren en projectmatig werken. Bovendien moet je een…