Log in
Als zelfstandige diëtist ben ik heel lang allround geweest, maar ik kreeg steeds meer vegetariërs en veganisten over de vloer. Zelf eet ik al 25 jaar geen vlees meer; thuis eten we ongeveer 90% veganistisch. Door de jaren heen heb ik veel kennis verzameld over (strikte) vegetarische diëten. Ik presenteer mezelf nu als plantaardig diëtist.
Valeriya Stokman

Internet

Het aantal mensen dat flexitarisch, vegetarisch of zelfs volledig veganistisch eten – voornamelijk jonge mensen – stijgt maar door. Primaire redenen zijn bezorgdheid over het klimaat en dierenwelzijn. Ik vind dat een mooie maatschappelijke ontwikkeling. Evenals dat mensen hun dieet goed aanpakken, en dus naar een diëtist gaan. Echter, veel mensen zoeken zelf informatie op internet. En ik denk dat wij als professionele diëtisten niet goed bewapend zijn tegen de fabels op internet. (Waarop we zelf ook nauwelijks goede informatie aanbieden, vind ik.)

Schijf voor Life

Plantaardig eten krijgt steeds meer aandacht in de traditionele media. Maar ook steeds meer op sociale media. Ik vind echter dat er veel te luchtig wordt gedaan over hoe zo’n plantaardig dieet eruit moet zien. Zelfs mensen met professionele achtergrond in Voeding en diëtetiek doen hier te makkelijk over. Enige tijd geleden was de ‘Schijf voor Life’ in het nieuws, een alternatief ‘voedingsadvies dat aansluit op klimaat-,