Log in
Exclusief voor NVD leden presenteren we de online training 'Behandelplan van de diëtist bij COVID-19' van de NVD Academy. Bij deze training hoort een informatiepakket met achtergronddocumenten. Na het beluisteren van de training en het doornemen van de artikelen kan je de toetsvragen beantwoorden. De scholing is geaccrediteerd voor 1 KP punt.

De training begint met de achtergronden bij de eerder gepubliceerde documenten: De voedingsadviezen voor patiënten met COVID-19 door het netwerk van IC diëtisten en NESPEN, en het behandelplan van de diëtist bij COVID-19 na ontslag uit het ziekenhuis door de NVD werkgroep en het behandelplan voor de medische revalidatie van het netwerk Revanet.

In de training komt het volgende aan de orde:

  • Spiermassaverlies bij COVID-19
  • De mogelijke gevolgen van COVID-19
  • Herstel
  • Multidisciplinaire samenwerking

De training wordt gegeven door Hinke Kruizenga en Anke Kalisvaart. Hinke Kruizenga is diëtist-onderzoeker in het Amsterdam UMC en hoofdredacteur van het Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek. Anke Kalisvaart is diëtist in het Ziekenhuis Rivierenland en werkt daar op de afdelingen IC en longziekten. De afgelopen maanden heeft ze ruime ervaring opgedaan in de behandeling van patiënten met COVID-19 en deelt deze ervaring in een casus.[