Log in
Op een van mijn locaties werkt een enthousiaste ergotherapeut. Zij heeft de eerste aanzet gegeven tot het starten van het oncologisch netwerk Schouwen-Duiveland. In dit netwerk zitten naast een diëtist ook een fysiotherapeut, huidtherapeut, medisch pedicure, ergotherapeut en een dermatoloog.
Ester de Bos

Het netwerk heeft als missie om de mogelijkheden van de aanwezige zorg op het gebied van kanker herkenbaar en overzichtelijk te maken. Door samen te werken, hopen we de lijnen korter te maken en efficiënt naar elkaar te kunnen doorverwijzen.

Mensen met kanker hebben veel vragen; dat merk je in de dagelijkse praktijk. Als je elkaar kent, kan je mensen gerichter doorverwijzen (via de huisarts of oncoloog).  We hebben twee keer per jaar een overleg, waar we een casus of thema bespreken. We willen het netwerk graag nog uitbreiden met een huisarts en bijvoorbeeld een psycholoog.

Ook ben ik sinds 2018 aangesloten bij Diëtisten ONcologie Zeeland (DONZ), een groep  diëtisten uit de eerste en tweede lijn. Van daaruit ben ik ook scholingen gaan volgen. Ik begeleid al langer mensen met kanker, maar deze verdieping is waardevol en zinvol.