Log in
Rianne van Lieshout is diëtist in het Máxima Oncologisch Centrum van het Máxima MC in Veldhoven. Daarnaast werkt ze met veel passie aan onderzoek: onlangs is ze begonnen aan een promotietraject. Die combinatie vindt ze het allerleukste: een wetenschappelijk oplossing vinden voor een probleem uit de praktijk.
Wendy van Koningsbruggen

Waarom heb je voor oncologie gekozen?

“Ik begon de opleiding met het idee dat ik een eigen praktijk zou beginnen. Maar tijdens mijn stage in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen ontdekte ik hoe leuk werken in een ziekenhuis is. Daarna kreeg ik een baan in het Máxima MC, onder andere op de oncologieafdeling. Omdat ik vragen had die ik zonder aanvullende kennis over onderzoek en statistiek niet kon beantwoorden, heb ik een master gedaan.”

Maar toch niet volledig het onderzoek in gegaan?

“Juist het doen van onderzoek vanuit mijn werk als diëtist vind ik zo leuk. In de praktijk ontstaan de vragen voor onderzoek. Echt de diepte in gaan op een specifiek onderwerp levert je enorm veel kennis op. Bovendien werk je op een andere manier samen met veel andere disciplines, zoals (sport)artsen, verpleegkundigen, hygiënisten, fysiotherapeuten en onderzoekers. Na mijn masteropleiding heb ik meegewerkt aan verschillende studies, maar nu voer ik een zelf