Log in
Je leefstijl verbeteren kost soms best veel moeite. De gratis app Ommetje van de Hersenstichting maakt het makkelijker. De app is ontwikkeld in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder.
Brechje van Adrichem

Bewegen, door bijvoorbeeld te wandelen, heeft bewezen gezondheidsvoordelen. Denk aan conditieverbetering, gewichtsreductie, betere slaap, minder stress en angstklachten, meer productiviteit, minder depressie, meer creativiteit. Daarnaast verbetert bewegen het immuunsysteem en het helpt botten en spieren sterk te houden. Een sedentaire (zittende) leefstijl is gelinkt met diverse ziektes, zoals diabetes mellitus, hart- en vaatziekten, hypertensie en obesitas.

Richtlijnen volgen

De Ommetje-app is er voor iedereen: of je nou makkelijk loopt of een rollator nodig hebt. De app stimuleert en motiveert om in beweging te komen. Er kunnen groepen aangemaakt worden om op een leuke manier toch een beetje ‘samen’ te bewegen en elkaar uit te dagen. Bij elk ommetje kun je punten verdienen; een wandeling van twintig minuten is het minimum. Hiervoor is gekozen omdat er dan bewezen positieve effecten zijn op de (hersen)gezondheid. De beweegrichtlijnen van de Gezondheidsraad adviseert per week