Log in
Raoul Buiter is eerstelijnsdiëtist. Hij heeft een eigen praktijk en is voorzitter van Diëtistengroep Amsterdam. Wat is zijn ervaring met nutritional assessment?
Wendy van Koningsbruggen

“Nutritional assessment is belangrijk. Vooral om de cliënt meer bewust te maken van het eff ect van verlies van spiermassa. Daar staan mensen meestal niet bij stil. Ze raken vermoeid, maar het dringt onvoldoende door dat dit te wijten is aan verlies van spierweefsel. Ze realiseren zich ook niet dat ze daar met hun voeding zelf iets aan kunnen doen. Bovendien maak je door te meten verbeteringen zichtbaar; dat stimuleert enorm. En je wordt als professional serieuzer genomen als je je handelen inzichtelijk maakt; er wordt aandachtiger naar je geluisterd. Het heeft dus meerwaarde voor zowel cliënten en jezelf, als voor collega’s van de disciplines waarmee je samenwerkt.”

Wat heb jij in huis?

“We hebben met vijf diëtisten van Diëtistengroep Amsterdam een bioimpedantiemeter aangeschaft . Die hebben we nu twee jaar. Ik gebruik het apparaat steeds vaker, maar ben nog wel een beetje zoekende, zowel qua gebruik als qua toepassing. Een belemmering