Log in
Elroy Cocheret de la Morinière over pitchen Als professional is het lastig om in een paar zinnen uit te leggen wat je doet en waarom dat van belang is voor de ander. Dr. Elroy Cocheret de la Morinière weet daar alles van; hij geeft wetenschappers trainingen op dit gebied en schreef er met zijn senior trainers Paulien Weikamp en Mark van der Zwan een boek over.
Wendy van Koningsbruggen

Tegen welke problemen lopen wetenschappers aan in hun communicatie?

“Wetenschappers hebben een enorme complexiteit in hun hoofd en vinden het lastig om tot de kern van hun verhaal te komen. Ze moeten leren om in het kort duidelijk te maken wat ze nu precies doen en wat daar belangrijk aan is. Daarin zit een link naar diëtisten. Ook zij moeten een goed verhaal hebben om aan anderen te kunnen uitleggen wat ze doen en wat het belang van hun werk is. Bovendien moeten ze net als wetenschappers uitleggen waarom kennis vaak verandert en wat ‘waar’ is en wat niet. En dan moet je je verhaal ook nog steeds aanpassen aan de specifieke doelgroep: patiënten, de multidisciplinaire collega’s, het management of de politiek.”  

Hoe kwam je als wetenschapper in het vak van trainer terecht?

“Ik ben gepromoveerd in de mariene biologie. Na mijn onderzoek op Curaçao vroeg een hoogleraar van de Radboud universiteit Nijmegen me om een opleiding communicatie…