Log in
Mariëlle Faber is zelfstandig diëtist met praktijken in Uden en Den Bosch. Begin dit jaar is ze gestart met haar zelfontwikkelde ‘lijfstijlcheck’. Een professionelere aanpak vergroot immers de impact en het resultaat.
Wendy van Koningsbruggen

Hoe gaat het met de praktijk?

“Na de corona-lockdown is iedereen weer voorzichtig aan het opstarten. In de regio zijn we allemaal aangeslagen. Iedereen was met andere dingen bezig. Ook de stap naar de online diëtist was voor de meeste mensen gewoon te groot. Ik ben net pas weer begonnen. Ik heb patiënten ook liever live voor me zitten.”

Wat is de lijfstijlcheck?

“Ik doe lijfelijke metingen en screen op een aantal leefstijlfactoren, vandaar ‘lijfstijl’. Ik meet basislengte, gewicht, tailleomvang en bloeddruk, maar ook handknijpkracht en vet- en vetvrije massa. De resultaten noteer ik op een scoreformulier. De leefstijlfactoren waar ik naar vraag zijn slapen, roken, stress, beweging en alcohol.”

Op papier?

“Inderdaad! Mensen krijgen een fysieke map met uitleg over de metingen en een scoreformulier. De resultaten worden per meting zichtbaar gemaakt met grafieken en kleuren. Per leefstijlfactor kunnen mensen aangeven of het goed gaat, of er problemen zijn, en of