Log in
Pauline Appelboom is een gedreven arts. Ze studeerde na Gezondheidswetenschappen (met een master in Nutrition and Health) ook nog Geneeskunde. Beter beslagen kun je nauwelijks ten ijs komen om mensen tot een zonde leefstijl te bewegen. Maar ook zij is zoekende, zo blijkt.
Wendy van Koningsbruggen

Pauline Appelboom is 34 jaar. Ze werkte als arts bij Defensie en in een psychiatrische instelling. “In beide functies was mijn idee om me óók te richten op preventie en een gezonde leefstijl. Maar bij het werk als arts ligt de nadruk toch altijd weer op de somatiek.” Op het moment dat dit tijdschrift verschijnt, heeft Appelboom de overstap gemaakt naar een privékliniek, waar de focus volledig ligt op preventie en leefstijl. “Mijn ideaalbeeld is om een gezonde leefstijl uiteindelijk voor iedereen te maken.”

Te weinig middelen

In hoeverre is het voor artsen mogelijk om zich te richten op leefstijl? Alle artsen zijn het er wel over eens dat er iets moet gebeuren op het gebied van een gezonde leefstijl, aldus Appelboom. Zoals het nu gaat, gaat het immers niet goed, met overgewicht, obesitas en alle ziektes die daarmee gepaard gaan. “Maar de interesse in het onderwerp en het kennisniveau verschillen natuurlijk per arts. Leefstijl