Log in
Constance Delmte en een maatschappelijk werker geven in Heemskerk de cursus ‘Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn’, gefinancierd met gemeentelijke subsidiegelden. Verschillende maatschappelijke instellingen, en artsen, POH-ers, fysiotherapeuten, tandartsen verwijzen naar de cursus.
Constance Delmte

Vanuit de samenwerking met het Gezondheidscentrum Broekpolder Heemskerk heb ik samen met een maatschappelijk werker de cursus ‘Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn’ uitgevoerd. Dit is een bestaande interventie, ontwikkeld door de Universiteit van Maastricht en door het RIVM Centrum voor Gezond Leven als theoretisch goed onderbouwde interventie beoordeeld. We deden dit als onderdeel van het project ‘De Gezondheidsraad’, dat met subsidiegelden van de Gemeente Heemskerk is opgezet door Socius (Maatschappelijk dienstverleners) en het Gezondheidscentrum. Wij willen hiermee actief bijdragen aan het terugdringing van gezondheidsproblemen ten gevolge van financiële problemen en vice versa door de gezondheidsvaardigheden en de financiële vaardigheden van inwoners preventief versterken.

Cursus

De cursus ‘Gezonde voeding hoeft niet duur te zijn’ bestaat uit twee delen. Met praktische werkvormen en materialen leren deelnemers (max. 15 personen per groep) hoe ze met een beperkt budget toch gezond kunnen eten. Prijs is een belangrijke determinant van voedselkeuze voor