Log in
Een betaalbare gezonde maaltijd: dat vindt niet iedereen makkelijk. Bijvoorbeeld voor (alleenstaande) ouderen kan dit een probleem zijn. Deze zomer gaat buur(t)tafel.nl online: één website waarop alle sociale eetinitiatieven zijn verzameld.
Margo Adrichem

In sociale buurtrestaurants kunnen mensen terecht voor een betaalbare gezonde maaltijd. Ze hebben er een avondje uit vol ontmoetingen met buurtgenoten en organisaties in de wijk. Maar hoe weet je waar je in jouw dorp of stad kunt aanschuiven? Via buur(t)tafel.nl vindt straks iedereen het buurtrestaurant om de hoek waar hij heel eenvoudig kan reserveren voor de avond dat het hem uitkomt.
Mensen met een klein sociaal netwerk hebben vaak problemen met voldoende en gezond blijven eten, boodschappen doen en koken. Dit kan leiden tot een slecht of ongezond eetpatroon, maar ook tot sociaal isolement en eenzaamheid, met alle gevolgen van dien. De ruim vierduizend sociale eetinitiatieven die Nederland rijk is zijn hier een antwoord op.

Genoeg ideeën

Resto VanHarte heeft meer dan vijftig buurtrestaurants – Resto’s – verdeeld over twintig steden in Nederland. We willen ons online reserveringssysteem openstellen en ombouwen tot een platform voor álle sociale eetinitiatieven: buur(t)tafel.nl. Momenteel werken