Log in
De term ‘leefstijl’ knalt erin. Sla een blad of boek open, kijk een televisieprogramma, en ‘leefstijl’ is alles wat de klok slaat. Voor mij begint het inmiddels een redelijk leeg begrip te worden. Er bestaat niet eens een synoniem voor. Maar wel een ander woord: leven.
Esther van Etten

Leven! Daar draait het allemaal om. We streven ernaar om zo prettig mogelijk oud te worden en een lang en gelukkig leven te leiden. Hoe dat ingevuld wordt, is voor ieder heel persoonlijk. Wie gezonder leeft, lijkt een paar jaar ouder te worden. Maar waar begin je als consument, als je bent aangestoken door de trend die ‘leefstijl’ heet?

Is de diëtist de eerste aan wie je denkt wanneer je jouw levenswijze wilt veranderen? Of ga je naar een personal trainer, fysiotherapeut, huisarts, gewichtsconsulente of ademhalingstherapeut? Of blijkt de leefstijlcoach de aangewezen persoon die de gezondheidsdeugniet op het juiste pad kan zetten? Ik weet het niet meer. En de consument natuurlijk ook niet. Dus rijst de vraag: wat kan ík betekenen voor degenen die echt graag een portie fitter willen worden?

Vallen en opstaan

Mijn eindconclusie: samenwerken en combineren. En dan denk ik aan de combinatie van sport, voeding en die andere belangrijke spelers in het hele