Lees verder
Diëtist Louise Witteman geeft aan dat het geheim van goede samenwerking is: passie en een gemeenschappelijk doel. Het ontwikkelen van producten is arbeidsintensief en niet zonder risico, daarom kun je dit zonder gezamenlijke passie niet volhouden. Vaak is de aanleiding een ergernis over hoe iets nu gaat, en hoe dat beter kan. Ze noemt twee succesvolle voorbeelden uit eigen ervaring.
Louise Witteman

Apps voor mondgezondheid

voor de mondhygiënist en tandarts

In 2014 kwam het boek Voeding en Mondgezondheid uit. Naar aanleiding hiervan nam mondhygiënist Tiffany Claus contact met mij op. Ze vroeg me een stukje te schrijven voor een voorlichtingsbrochure die zij aan het maken was over informed-decision making in de mondzorg. We bespraken samen de plannen die zij had voor een app. Ik was nogal kritisch over het nut van de app en vond eigenlijk dat het anders moest. Uiteindelijk ontwikkelde we samen de app voor shared-decision making. Hiermee kunnen de mondhygiënist en de tandarts alle informatie die belangrijk is voor het dossier, de cliënt of de verwijzer, registreren. Vervolgens kan de cliënt thuis alle informatie rustig nalezen. Daarmee krijgt ook hij meer inzicht in de gezondheidstoestand van zijn gebit. De app maakt ook de invloed van voeding op de mondgezondheid inzichtelijk. De applicatie verkopen we via de website voedingenmondgezondheid.nl en ook enkele hogescholen gebruiken hem. Implementatie van innovatie in de zorg is langzaam. Het is een kwestie van een lange adem. (N.B. De app is specifiek voor tandartsen en mondhygiënisten.) 

voor de diëtist

Vorig jaar ontwikkelde we ook een gratis tool die diëtisten en mondzorgprofessionals helpt bij het naar elkaar doorverwijzen, zoals bij diabetes mellitus. Je kunt deze app je gratis gebruiken.

Online dieetspel nierpatiënten

Via een blog-pagina over e-health zag ik dat internist-nefroloog dr. Mui ook bezig was met zorginnovatie voor nierpatiënten. Via LinkedIn nam ik contact met hem op. We spraken via Skype en het klikte meteen. Zonder elkaar ooit ‘live’ gezien te hebben startten we de samenwerking. Hij vond het belangrijk dat een versie van het mobiele voedingsspel dat ik ontwikkeld had voor nierpatiënten gekoppeld werd aan het EPD. Hij vroeg hiervoor subsidie aan via de NierstichtingChallenge. De samenwerking met dr. Mui en het technologisch team in het ziekenhuis was heel prettig. We deden veel op afstand en werkten over drie continenten. De belangrijkste beslissingen die we moesten nemen, waren hoe we de inlog voor patiënten zo eenvoudig, en de gegevensbescherming zo veilig, mogelijk konden maken.

Nu krijgen patiënten met een te hoog fosfaatgehalte eerst het (dieet)spel aangeboden in plaats van medicatie. De voordelen hiervan zijn dat dr. Mui veel gerichter de kennis van zijn patienten kan toetsen en eventueel ook met een scherpere hulpvraag kan verwijzen naar de diëtist. De patiënt leert veel via het spel, maar wordt zich ook bewust van zijn kennisniveau. Er zijn namelijk behoorlijk veel patiënten die hun eigen kennis hoger inschatten dan dat deze werkelijk is; dat biedt een mooie opening voor een gesprek. We zijn voorlopig nog niet uit ontwikkeld en bouwen het team langzaam uit.

Het fosfaatspel is momenteel beschikbaar voor patiënten van St. Jansdal. Wil je de app ook in jouw ziekenhuis beschikbaar maken, neem dan contact op.

Succesvolle samenwerking

Wanneer slaagt een samenwerking? Ik ben tot de conclusie gekomen dat deze alleen slaagt als de samenwerkingspartners allebei hetzelfde doel voor ogen hebben én het als missie zien om dit probleem aan te pakken.