Log in
Jan Nico van Aalsum is vader. En gedreven. Toen zijn tienjarige dochter diabetes kreeg, kwam er zoveel op hen af dat hij al snel dacht: dat moet toch makkelijker kunnen? Daarom ontwikkelde hij de app mHealth 24/7. Om deze te optimaliseren, vraagt hij input van betrokken partijen.
Wendy van Koningsbruggen

Hoe ging dat vijf jaar geleden?

“Onze dochter Britt had een haast niet te lessen dorst en viel af, wat we aanvankelijk niet eens merkten. We maakten een afspraak bij de huisarts, en die wist bij binnenkomst onmiddellijk wat er aan de hand was: ‘Je hebt diabetes’. Nu denk je te weten wat dat is, maar als het je overkomt, merk je dat je eigenlijk helemaal niets weet. Je wordt volledig in het diepe gegooid. Van alle kanten komt goede hulp, begrijp me niet verkeerd, maar je wereld staat op z’n kop.”

Waar liepen jullie tegenaan?

“Ineens is niets meer vanzelfsprekend. Je hebt een kind dat niet meer onbevangen kan eten, dat prikken eng vindt, dat in de lerarenkamer insuline moet spuiten. En je moet ineens weten hoeveel koolhydraten voedingsmiddelen bevatten, en wat dat doet. Dat trekt een enorme wissel op een kind en op het gezinsleven. Om Britt zo goed mogelijk