Log in
Docent/onderzoeker Marianne Nieboer is optimistisch gestemd over de digitale mogelijkheden bij de behandeling van enkele chronische aandoeningen. Als medeauteur van het boek (B)eHealth - Technologie voor een gezonde toekomst stelt ze dat diëtisten binnen de gezondheidszorg van oudsher al vooroplopen op de digitale snelweg...
Wendy van Koningsbruggen

Wat was de aanleiding voor het boek?

“E-Health wordt al breed gebruikt, maar er bestaan ook nog veel vragen over de toepassing. Wat zijn nu eigenlijk de gebruikerservaringen? Als auteurs werken we alle drie bij Fontys Hogescholen: Taetske van der Zijpp en ik als docent/onderzoeker en Eveline Wouters als lector. We wilden alles op een rij zetten om zowel hulpverleners als cliënten in staat te stellen om zich te oriënteren op toe- passingen van eHealth. Bovendien wilden we technologie meer integreren in het onderwijs. En hoe schaal je dat op?

Door kennis en toepassing. Dat staat nu netjes bij elkaar in het boek. Waarbij ik moet aantekenen dat die update bij het verschijnen van het boek alweer gedateerd is. Want zowel de ontwikkeling van nieuwe toepassingen als het inzicht in de effectiviteit van eHealth-toepassingen in de chronische zorg neemt snel toe.”

Wat ben je wijzer