Log in
Toen ik studeerde, was er binnen de opleiding Voeding & Diëtetiek weinig aandacht voor het thema sportvoeding. Ik zat daarom vaker in de mediatheek. Daar vond ik wat ik zocht: meer informatie over de juiste voedingsinname ter optimalisatie van sportprestaties. Het feit dat er zoveel over een thema te vinden was, wakkerde mijn passie voor het vak ontzettend aan. Al tijdens mijn opleiding startte ik mijn adviesbureau en gaf ik bij sportclubs en verenigingen lezingen over voeding en sport.
dr.ir. Floris Wardenaar

Ruis op de lijn

De afgelopen jaren is er alleen maar meer informatie bijgekomen. Los van het feit dat het voor de consument lastig is om te beoordelen wat waarde heeft en wat niet, moet de boodschap aansluiten bij de behoeft e van de ontvanger. Als beroepsgroep leggen we het daarbij vaak af tegen anderen, wanneer ze een boodschap etaleren die aansprekender is dan die van ons. Dieetboeken – ongeacht de insteek en achtergrond van de auteur – staan standaard in de top tien van de boekhandels. Er is veel ruis op de lijn!

Zelf in de valkuil

Het is een valkuil waarin we als beroepsgroep inmiddels ook zelf lijken te trappen. Je ziet namelijk steeds vaker collega’s die methodieken propageren die op zijn minst weinig wetenschappelijke onderbouwing genieten. Daarnaast verbaas ik me bijvoorbeeld over het grote aantal jongopgeleide diëtisten die een boek uitbrengen, nog voordat ze voldoende ervaring hebben opgedaan in