Log in
Een cliënt helpen om zijn eetgewoonten aan te passen valt niet altijd mee. Zeker niet als deze cliënt nauwelijks Nederlands spreekt en hele andere eetgewoonten heeft dan jijzelf. Naast inzicht in andere eetgewoonten en culturen vraagt het om creativiteit.
ir. Caroelien Schuurman

Humeyra Bulut-Nazli is van Turkse afkomst. Ze is geboren en getogen in Brabant, maar haar ouders komen uit Turkije. En ze is diëtist. Niet alleen voor mensen met een Turkse achtergrond, maar ook voor mensen uit andere culturen. Ze studeerde in 2010 af in Nijmegen en werkte sindsdien bij de Thuiszorg in Oss en in een eigen praktijk in Rotterdam. Nu is ze bezig met het opzetten van een praktijk in Brabant.

Werken met taalvrijwilligers

“Advisering aan Turkse mensen van de eerste generatie doe ik vaak in het Turks”, vertelt Bulut. “Bij andere mensen met een migratieachtergrond vraag ik vaak aan degene die de afspraak maakt of deze mee kan komen. Iemand anders is ook prima, maar liever geen jonge kinderen. Het voordeel van een familielid is dat je meer informatie krijgt. Ook kunnen ze je adviezen overdragen. Als niemand van de familie kan meekomen, stel ik voor om een taalvrijwilliger te vragen vanuit de moskee of een