Log in
Gezonde voeding en voedselproductie hebben altijd al mijn interesse gehad. Met de wereld áchter de schermen van voeding en voedingsadviezen heb ik me nooit beziggehouden. Maar nu ik bij de NVD werk, vragen familie en vrienden me vaak naar het effect van voedingstrends. En of ‘al die hypes’ als superfood en raw food echt zo goed zijn als men doet geloven.
Risette Manrho
  Een andere vraag is wat het verschil is tussen alle beroepsprofielen die met voedingsadvies te maken hebben. Na een kleine twee maanden marketing en communicatie voor de vereniging kan ik natúúrlijk op al die vragen antwoord geven…

Variatie in beroepen

Ik weet inmiddels maar al te goed dat er een groot verschil is tussen de beschermde titel ‘diëtist’ en degenen die zich gewichtsconsulent, leefstijlcoach, voedingscoach, voedingsspecialist of voedings(des)kundige noemen. Maar voor de consument is lang niet altijd duidelijk bij wie je waarvoor moet zijn. Of waarop de voorlichting, het advies of de begeleiding gebaseerd is. Want wat is het verschil tussen een diëtist en een voedingsdeskundige? Hoe deskundig ben je na een mbo-opleiding tot voedingsspecialist? En hoeveel minder weet de voedingsdeskundige ten opzichte van de specialist die een hbo-opleiding Voeding en Diëtetiek van vier jaar heeft gevolgd?

Duidelijkheid

Ook de NVD krijgt vragen over de wildgroei die is ontstaan op de markt van voedingsadvies. De consument…